Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
22 червня на півдні України знищено 20 окупантів, гаубиця "Мста-С" та 4 одиниці автотехніки (+Відео)

Оперативне командування "Південь" повідомляє поточну оперативну обстановку на півдні України за підсумками 22 червня: ситуація в операційній зоні на Миколаївсько-Херсонському напрямку складна, але контрольована. Противник продовжує ведення бойових дій в контрбатарейній тактиці на рубежах оборони.

Гелікоптером нанесено удар по наших позиціях, але під нашим вогнем у відповідь Ка-52 хутко ретирувався. Протягом доби ворог також здійснив три ракетних удари по південним регіонам. Масований ракетний удар з 7 ракет типу "Онікс" стався по Миколаєву. Вражено виробничу та соціальну інфраструктуру міста. Внаслідок влучань в кількох районах обласного центру виникли пожежі. Горіла суха трава та ємності із соняшниковою олією. Масштабну пожежу на площі понад 300 кв.м ліквідовано. За уточненими даними загинула одна та поранено дві цивільні особи. Двічі ворог атакував і Одещину, обидві ракети знищено над морем підрозділами протиповітряної оборони.

Читайте также: По окупованому Скадовську здійснено ракетний удар (+ Відео)

Триває військова операція з ураження сил та засобів противника на острові Зміїному. Зафіксовано влучання у ще один зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир-С1". В цілому, за добу в ході виконання ракетно-артилерійськими підрозділами вогневих завдань в нашій операційній зоні забезпечено виключення із лав ворожої армії 20 рашистів, виведення із ладу безповоротно: самохідну гаубицю "Мста-С", 23-мм зенітну установку, тягач, 4 одиниці автомобільної техніки, 2 склади боєприпасів на Херсонщині. Остаточні ворожі втрати дорозвідуються.

Корабельне угруповання ворожого флоту наразі складає 5 ракетних та 3 великих десантних кораблі. Посилення шторму змусило провести певну рокировку сил, але суті завдання і сили загрози це не міняє. Також підвищується вірогідність безконтрольного руху морських мін, зокрема, у напрямку узбережжя.

Читайте также: Бои за Змеиный 2.0

Ворожа пропаганда продовжує інформаційні вкиди про осередки нацизму в Будинках культури, театрах та освітніх установах Одещини. Не поступайтеся інформаційним атакам, не нехтуйте заходами безпеки, дотримуйтесь алгоритму і правил дій при повітряній тривозі. Не піддавайтесь паніці, будьте пильними і свідомими: про підозрілі предмети, людей чи дії повідомляйте компетентні органи, про дії наших сил оборони не поширюйте інформацію, аби не нашкодити. Пам’ятайте справжні захисники боронять Україну не заради слави, а заради майбутнього.

Наша сила в єдності! Все буде Україна!

Источник: facebook.com/okPivden
Тэги:
Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити