Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
"Мерседес" С-Класу, в якого колеса спущені, а двигун ніколи не працював", - директор "Арени Львів" про нинішній стан стадіону
Автор: Артур Малкин

Директор "Арени Львів" Юрій Майборода розповів про ситуацію з боргом стадіону з часів підготовки до Євро-2012.

"Приблизна загальна вартість будівництва стадіону – 3 мільярди гривень. З них 1,148 мільярди – це те, що фактично зроблено, названо першою чергою і введено в експлуатацію, щоб провести три гри Євро-2012. В мене є інформація, якою я оперую. Це приблизно 333 мільйони гривень. Держава заборгувала, тепер треба їх повертати.

Без повної експлуатації, навіть якби ми мали зараз купу грошей, ми б не змогли поміняти те, що ще не введено в експлуатацію. Це величезний комплекс проблем. Якщо образно говорити, сьогодні стадіон зовні як "Мерседес" С-Класу. Але в цій С-ці колеса спущені, а двигун ніколи не працював. А тобі кажуть таксувати, платити податки. Але машина не їде, а сунеться зусиллями людей при допомозі міністерства. Це вже велике діло.

В такому стані цю арену залишили. І нам зараз говорить Борис Колєсніков (міністр інфраструктури часів Євро-2012, який відповідав за проведення турніру – Прим.), мовляв, ми вам подарували, а ви не можете. Це не найкращий подарунок – машина без двигуна та зі спущеними колесами. І все ж, це дорога забавка, в яку держава вклала багато грошей. Вона потрібна людям, тому про неї треба дбати", - цитуэ Майбороду "Трибуна".

Читайте также: Директор "Арены Львов": "Долги измеряются миллионами"

Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити