Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Олег Протасов: "Підтримую ідею покласти край міліметровим офсайдам"
Автор: Евгений Савчук

Нововведення у фіксуванні офсайда запропонували клуби англійської прем’єр-ліги. Підтримав їх і президент УЕФА Александер Чеферін. Англійці невдоволені тим, що після запровадження системи відеоповторів VAR арбітри частіше фіксують офсайди й скасовують взяття воріт. Так, у матчі 21-го туру між "Бернлі" та "Астон Вілла" рефері не зарахував гол гостей через те, що положення "поза грою" було визначено за... піднятою п’ятою гравця.

Ініціатори змін вимагають фіксувати офсайди лише після того, як атакувальний гравець у момент паса перебуватиме ближче до чужих воріт на 10 сантиметрів. Англійці навели приклад: 9 із 25 голів у цьому сезоні судді не зарахували лише тому, що за допомогою VAR виявили офсайд у декілька міліметрів!

"Підтримую ідею покласти край цим сантиметровим чи міліметровим офсайдам, — каже у коментарі виданню "Експрес" Олег Протасов, віцечемпіон Євро-1988, перший віце-президент УАФ. — Ми раді, що світовий футбол вдається до новітніх технологій, робить гру чіткішою і справедливішою. Але міліметри — це занадто, вони неважливі. Якщо змінити правило офсайда, судді рідше скасовуватимуть взяття воріт, а число забитих голів збільшиться. На мою думку, навіть десять сантиметрів запасу — замало. Варто дозволити арбітрам фіксувати взяття воріт, коли атакувальний футболіст перебуватиме ближче до чужих воріт на пів корпусу або навіть на весь корпус".

Олег Протасов вважає, що запровадження системи VAR при фіксуванні положення "поза грою" не вплинуло на динаміку гри.

"Добре, що судді дозволяють дограти епізод, а не зупиняють гру одразу після того, як запідозрили офсайд. Це не збиває темпу, зате робить гру справедливішою", — каже Олег Протасов.

Читайте также: Юрий Максимов: "VAR поможет исправить ошибки арбитров, уверен на 200%"

Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити