Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
У Києві відбувся семінар на тему старту в Україні проекту розвитку масового футболу УЄФА GROW

Сьогодні, 16 липня в Києві стартував семінар на тему "Сталий розвиток футболу для українського суспільства як результат проектів УЄФА GROW", інформує офіційний сайт УАФ.

До Києва завітали координатор програм УЄФА з розвитку масового футболу та проекту УЄФА GROW Ігор Янкович і представники футбольних асоціацій Білорусі, Польщі та Румунії, що прибули до України поділитися своїм досвідом реалізації програми, яка є стратегічним планом УЄФА і включає в себе розвиток аматорського, дитячого, жіночого футболу, футболу для людей з інвалідністю та ветеранів.

З української сторони в роботі семінару в перший день брали участь перший віце-президент УАФ Олег Протасов, генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький, заступник генерального секретаря УАФ Андрій Бондаренко, керівник пілотного проекту УЄФА GROW УАФ Оксана Лесик, менеджер масового футболу УАФ Олександр Каденко.

У рамках програми розвитку масового футболу від УЄФА були обрані три області — Дніпропетровська, Київська та Івано-Франківська, — які будуть пілотними регіонами для реалізації проекту GROW. Головна його мета — через популяризацію футболу боротися з фізичної пасивністю, розширювати можливості для тренерів, знаходити приховані таланти і збільшувати кількість людей, які займаються футболом.

"Радий, що Україна долучилася до проекту, який уже був успішно реалізований у кількох країнах Східної Європи. У рамках семінару представники Польщі, Румунії та Білорусі поділяться своїм досвідом, який, я впевнений, обов'язково буде успішно використаний і в Україні, яка дуже захоплюється футболом і має шалені успіхи, підтвердженням чого стала перемога юнацької збірної вашої країни на чемпіонаті світу в Польщі. Після системного вивчення в рамках програми GROW ми зможемо зрозуміти, де ще є поле для вдосконалення, тобто як краще розвинути шкільний, жіночий та дитячий футбол, а також — що потрібно від УЄФА, аби досягти високих показників розвитку футболу в Україні. За підтримки всіх ланок, спрямованих на розвиток футболу та спорту загалом, ми сподіваємося за два роки показати дійсно високий результат розвитку масового футболу", — відзначив на відкритті семінару координатор проекту УЄФА GROW Ігор Янкович.

"Дякуємо, що допомагаєте нам у нашому бажанні розвиватися, — звернувся до учасників семінару з Європи Олег Протасов. — Так, у нас футбольна країна, але нам ще є над чим працювати. Масовий футбол — це наш пріоритет. Ми маємо дати дітям, загалом людям, навіть тим, хто рідко грає, правильний напрямок, щоб вони полюбили футбол ще більше. Я сам починав грати у футбол у дворі, але це було неорганізоване захоплення. Тому наша мета — надати умови, організувати дітей і спрямувати в правильне русло, і тому, на мій погляд, це дуже класний проект, й у нього великі перспективи".

"Хочу привітати всіх учасників семінару й подякувати представникам регіональних федерацій Дніпропетровщини, Київщини та Івано-Франківська, які будуть пілотними проектами розвитку масового футболу УЄФА в рамках програми GROW. Упевнений, що ми з вами візьмемо гарний старт, і це потім підхопить уся Україна", — зазначив Юрій Запісоцький.У другій частині семінару представники польської, білоруської та румунської федерацій говорили про успішне застосування програми GROW. У рамках цієї програми УЄФА пропонує зробити глобальну структуризацію — створити єдину базу даних, де буде зберігатися інформація про кількість гравців у футбольних клубах різних районів.

"Метою семінару було обмінятися досвідом із нашими колегами з країн, в яких був успішно реалізований проект GROW, — це Румунія, Польша та Білорусь, які показали гарні результати. GROW — це про зростання, про футбол для всіх із рівними можливостями, про розширення доступу до футболу дітей, жінок, ветеранів та людей з інвалідністю. Ми хочемо відійти від змагального принципу та дати можливість просто насолоджуватися грою. Акцент, звичайно, буде на дітях, щоб головною метою була не перемога, а участь, щоб прищепити любов до футболу, дати можливість знайти нових друзів, відірвати дітей від вулиці та злочинності", — відзначила Оксана Лесик, розказавши на семінарі про особливості пілотного проекту в Україні.

Підбиваючи підсумки, господарі подякували європейським колегам і висловили впевненість у тому, що в Україні футбол продовжить успішно розвиватися — у тому числі в рамках проекту GROW.

Тэги:
Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити