Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Львівська облрада не підтримала прийняття "Арени Львів" у комунальну власність
Автор: Олег Семенченко

Львівська облрада не взяла стадіон "Арена Львів" у комунальну власність. 19 червня під час засідання сесії Львівської облради депутати не підтримали звернення до Кабінету міністрів, Міністерства молоді та спорту України щодо надання згоди на прийняття в комунальну власність Львівської облради ДП "Арена Львів", інформує Галичина спортивна.

Джерело також зазначає, що для прийняття рішення забракло одного голосу. "За" проголосувало 42 депутата, які спробували повернутися до цього питання, але для позитивного рішення знову забракло голосів. У зверненні депутати нагадали, що стадіон "Арена Львів" є найсучаснішим та одним із найновішим у Європі, який був збудований до Євро-2012. Спортивна споруда вміщає понад 34 тисячі глядачів.

- Коли створили ДП "Арена Львів", йому передали активи разом із пасивами. Мова йде про 708 млн. гривень будівельного боргу. І ця сума до сьогодні не ліквідована. Окрім того, не до кінця вирішеним є питання щодо добудови другої черги. Треба визначитися з обсягами робіт, провести будівельний та фінансовий аудит. За цінами 2013 року ця сума складає 330 млн. гривень, – йдеться у проекті документу.

Зазначимо, що концепція розвитку стадіону передбачає поступове перетворення об’єкта на центр ділового, культурного та спортивного життя області. Відтак, депутати мали погодитись, за умови відсутності боргових зобов’язань, на прийняття в комунальну власність Львівської обласної ради спортивної споруди ДП "Арена Львів".

Читайте также: "Ашан" може стати титульним спонсором "Арени Львів"

Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити