Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
У двох містах на Закарпатті повністю скасували регіональні мови. Таке рішення зайняло дуже багато часу. https://24tv.ua/vinogradiv-beregovo-skasuvali-regionalni-movi-novini-ukrayini_n1623380

У двох містах на Закарпатті повністю скасували регіональні мови. Таке рішення зайняло дуже багато часу.

Джерело:

фейсбук Святослава Літинського

Відтепер у Виноградові й Берегові скасували статус угорської мови як регіональної. Про це повідомив відомий мовний активіст та захисник української – львів'янин Святослав Літинський.

Важливо read-also-icon

Кремінь назвав регіони, де було найбільше порушень мовного закону

Він наголосив, новина "є радісною і сумною водночас", тому що відповідного рішення добивався роками. Крім цього, для скасування регіональної мови у райцентрах знадобилося понад десяток судових засідань та 2 суди апеляційної інстанції.

У Виноградово і Берегово скасовані регіональні мови. Сумно, що мені знадобилося 2 роки судів, аби Закарпатська обласна прокуратура зробила хоч якісь кроки до скасування цих рішень,

– написав Літинський.

Львів'янин також звернувся до Закарпатської обласної прокуратури, назвавши її "чиряком на тілі Україні". За його словами, представники відомства упродовж кількох років судової тяганини не докладали жодних зусиль, щоб регіональні мови скасували.

https://24tv.ua/vinogradiv-beregovo-skasuvali-regi...

 

igorok

Після інциденту на Закарпатті "Укрпошта" припинить перевезення бджіл

ЧЕТВЕР, 13 ТРАВНЯ 2021, 14:30

0

В закладкиВ закладки

ФОТО: ВІТАЛІЙ ГЛАГОЛА/TELEGRAM

"Укрпошта" заявила, що у наступному році припинить надання послуги перевезення бджіл.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

12 травня журналіст Віталій Глагола повідомив, що 8 мільйонів бджіл загинули під час відправки "Укрпоштою" із Закарпаття.

Бджолярі, які здійснили відправку, заявили, що це сталось через відсутність кисню і відсіків для провітрювання.

Повідомлялось, що бджолярі звернулись до поліції і збираються судитись з "Укрпоштою". Вартість цих бджіл на ринку становить близько 500 тисяч гривень.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на речницю Нацполіції Закарпаття, правоохоронці зареєстрували заяви.

"Нам дуже шкода, що так сталося. Укрпошта щорічно в сезон транспортує бджіл, насамперед на численні прохання українських бджолярів. Такі відправки вимагають максимальної уваги до пакування й умов перевезення, що несе в собі великі ризики, і питання доцільності такої послуги неодноразово порушувалося в компанії.

Те, що сталося сьогодні, - сталося вперше. Зокрема, через різке підвищення температури в області до +27° С і вище", - йдеться у позиції "Укрпошти".

У компанії заявляють, що перевезення бджіл відбувалося за встановленими правилами: бджоли були розмішені в дерев’яних ящиках з вентиляційними отворами.

"Також варто розуміти, що вантажівки, якими Укрпошта перевозить відправлення, не абсолютно герметичні - там є доступ повітря. Крім того, на початку сезону співробітники Укрпошти були неодноразово проінформовані про умови пересилання бджіл.

Нині Закарпатська дирекція Укрпошти з’ясовує деталі інциденту. Паралельно колеги вже провели перемовини з Асоціацією бджолярів та, безпосередньо, з бджолярами-відправниками. Ступінь відповідальності та питання компенсації будуть визначені після з’ясування усіх обставин", - додали у прес-службі.

В Укрпошті додали, що вимоги до пересилання та транспортування бджіл будуть посилені. Зокрема, уже погоджено з профільною асоціацією питання щодо температурних обмежень: Укрпошта не перевозитиме бджіл, якщо температура повітря в місті відправлення чи доставки буде перевищувати +20°С.

"На майбутнє, враховуючи раніше заявлені плани, поточний випадок і те, що обробка таких вантажів автоматичними сортувальними лініями є неможливою, в наступному році компанія припинить надання цієї послуги і буде рекомендувати клієнтам завчасно звертатись до спеціалізованих перевізників, щоб зберегти і свій бізнес, і здоров’я бджіл", - резюмували в компанії.

 

Січеслав

життя бджіл важливе!

 

yurko

Мапа сайту Повна версія Оновити