Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Пам'ятаєте, як влітку греки залупились проти ФСБ і вислали двох конторських "дипломатів"? Так це невипадково... шпигуни рулять...

https://apostrophe.ua/ua/news/world/ex-ussr/2018-1...

Як повідомляє The New York Times, російський бізнесмен, президент грецького футбольного клубу ПАОК Іван Саввіді проводив шпигунську діяльність на кристь президента Росії Володимира Путіна; зокрема, в питаннях угоди Греції і Македонії.

"Протягом багатьох років Іван Саввіді був кремлівською людиною в Греції", - йдеться в повідомленні.

При цьому, американські чиновники говорять, що вони в червні перехопили листування і телефонні дзвінки, які доводять, що Саввіді працював на ФСБ.

Як наголошується, уряд США надав Греції наявні докази шпигунської діяльності Івана Саввіді. Греція вирішила вислати двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні засобів протестним групам.

-----------

А тепер ще раз зацініть https://www.footboom.com/forum/bunker/148726.html

 

А.Олексин

Греція висилає двох російських дипломатів та забороняє в'їзд до країни ще двох, звинувативши їх в підриві національної безпеки країни. Про це повідомляють грецькі ЗМІ.

Видання Ekathimerini повідомляє, що грецький уряд звинуватив російських дипломатів в намаганні отримати та розповсюдити конфіденційну інформацію.

За інформацією видання, російських дипломатів звинуватили у намаганні розширити вплив в країні та у втручанні в інтереси Греції на Балканах, зокрема у питання вирішення суперечки щодо назви Македонії.

У червні уряд Македонії на переговорах з Грецією погодився на зміну назви країни на Північну Македонію. Вважається, що це допоможе пришвидшити інтеграцію Македонії до НАТО.

Росія завжди опонувала розширенню НАТО на Балканах, зокрема, вступу Чорногорії до альянсу.

Окрім того, джерела грецького видання повідомили, що кола, які відстоюють в країні російські інтереси, намагаються вплинути, використовуючи грошову винагороду, на грецьких митрополітів, а також отримати вплив на монастирі Афону.

Висилка дипломатів свідчить про небувалу кризу відносин між Грецією та Росією, які традиційно були тісними. І це, попри те, що в прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса добре складалися відносини з російським керівництвом, він навіть не висилав російських дипломатів після отруєння Скрипалів. (У березні ц.р. російські дипломати були вигнані з більш ніж 25 країн, після того, як лідери ЄС погодилися з тим, що "дуже імовірно" Росія була відповідальною за отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії речовиною "Новачок" у Великій Британії.)

В Росії вже заявили, що застосують дзеркальні заходи та вишлють двох грецьких дипломатів. Прес-секретар МЗС Росії повідомила агентству AFP, що "Росія буде застосовувати взаємні заходи, як це зазвичай відбувається за таких обставин".

Проте грецькі дипломатичні джерела, процитовані Kathimerini, додали, що Греція все ще прагне підтримувати "добрі відносини співробітництва" з Росією.

https://www.bbc.com/ukrainian/news-44796226

Ось тут цього бандюка Саввіді підловили....

 

А.Олексин

До речі, цікаво, чи греки будуть його судити? І друге цікаво: він ще досі в Греції - чи він вже десь "в екзилі"? То биш - в Ростові?

 

А.Олексин

"Если бы мы хотели быть с Россией, мы бы уже были там! Россия не жалеет вас, и мы должны знать одно: мы все еще находимся в состоянии войны!.. Я вижу, что многие сейчас поддерживают Россию! Это предательство родины!" – сказал Кикабидзе.

*

ЗОЛОТЫЕ СЛОВА. Так он про Грузию сказал, но они одинаково звучат и для граждан Украины.

 

МАГ

Глава розвідки Швейцарії занепокоєний великою кількістю російських шпигунів в країні. Федеральна прокуратура Швейцарії веде слідство за кримінальною справою двох громадян Росії, підозрюваних у причетності до кібератаки на WADA.

Шпигунство Росії в Швейцарії є значним, і воно зростає. Про це заявив глава швейцарської спецслужби на тлі двох великих справ російських агентів, які намагалися отримати дані на території Швейцарії.

«Я не можу надати багато деталей про російські заходи у Швейцарії, але ясно, що у нас є більше заходів, ніж раніше», - сказав директор управління розвідки NDB Жан-Філіп Гаудін, якого цитує Reuters. Він не уточнив інформацію про кількість шпигунів, але зазначив, що їх «достатньо багато». «Звичайно, у мене багато інформації, але я поділюся нею з колегами, а не з медіа», - зауважив Гаудін.

Як відомо, Федеральна прокуратура Швейцарії веде слідство за кримінальною справою двох громадян Росії, підозрюваних у причетності до кібератаки на європейську штаб-квартиру Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) у Лозанні. Прокуратура підтвердила, що особи, пов'язані з передбачуваним зламом швейцарського офісу WADA, «це ті ж особи, затримані під час операції, згаданої Федеральною розвідувальною службою в зв'язку з лабораторією в Шпіці». Російські агенти також намагалися отримати дані з лабораторії у Шпіці поблизу Берна, яка розслідувала отруєння екс-агента ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері.

Швейцарія раніше підтвердила факт кібератаки, зазначивши, що злочинці своїх цілей не досягли.

https://glavcom.ua/news/glava-rozvidki-shveycariji...

 

А.Олексин

Мапа сайту Повна версія Оновити