Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
Американці наполягають і рекомендують працівникам ГПУ та українським антикорупціонерам: "Всі конфлікти повинні вирішуватися правовим шляхом. Крапку повинен ставити суд"

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, коментуючи свою поїздку до США, розповів в ТСН на "1+1":

"Звичайно, ми вдячні нашим західним партнерам за підтримку. Але говорити про залежність від Заходу я би не став. Перший ключовий меседж, який ми почули в Держдепартаменті США: "Ми вас підтримуємо на 1000%". Це дослівно. Друга фраза - це та, що всі конфлікти повинні вирішуватися правовим шляхом. Третя - якщо є злочинні дії в діях працівників прокуратури, вони повинні бути досліджені слідством і направлені до суду або закрити провадження. І так само, якщо детективи НАБУ, прокурори САП вчинили будь-які протиправні злочинні дії, вони також повинні нести відповідальність. Але тільки за наслідками об’єктивного та незалежного слідства. Крапку повинен ставити суд", - зазначив він.

При цьому Холодницький не виключає, що, у разі відсутності результату щодо подолання конфлікту між НАБУ і САП із одного боку і Генпрокуратурою - з іншого, може спалахнути справжня війна. "На кожній війні є жертви. Я не хочу говорити про жертви. Жертвою буде, врешті, вся країна, тому що замість того, щоб боротися з корупцією реально, ми боремося між собою", - сказав він.

За словами Холодницького, він готовий через об’єктивне слідство і суд розставити в конфлікті “всі крапки над "і". "Вони (правоохоронні структури) повинні бути готові до цих кроків. Бо інакше країна буде страждати. Інакше корупціонери будуть сміятися, їсти попкорн і цим всім насолоджуватися", - заявив керівник САП Назар Холодницький. І додав, що на Заході незадоволені конфліктами у правоохоронних органах.

Він дав оцінку законопроекту, який дозволить парламенту звільняти голів НАБУ і САП: "Якщо керівників антикорупційних органів, які повинні працювати виключно в юридичній сфер,і будуть знімати через політичні мотиви – це означає крах всієї антикорупційної реформи, точно", - сказав Холодницький.

Холодницький зазначив, що працівники Федерального бюро розслідувань США перебувають в Національному антикорупційному бюро на ротаційній основі, але не беруть участі в проведенні розслідувань. "ФБР діє в Україні на підставі меморандуму про взаєморозуміння", - сказав він.

Він наголосив, що не говорив би про наявність спільної із ФБР спецоперації. "Представники ФБР перебувають в НАБУ на ротаційній основі, їх допомога полягає в наданні консультацій, обміні досвідом та інформацією, в прискоренні, можливо, деяких міжнародних доручень", - розповів він. Також прокурор зазначив, що працівники ФБР не залучені до безпосереднього розслідування справ. "Працівники ФБР не включені до складу груп детективів, працівники ФБР не бігають з пістолетами по місту Києву і не ловлять людей", - сказав прокурор.

Керівник САП похизувався презентом, який отримав під час поїздки до США: пам'ятну статуетку. Її вартість складає 20 доларів. "Я думаю, що це – один із символів підтримки антикорупційних органів, які, напевно, що не треба декларувати у декларації. Здається, 20 доларів коштує. Буде стояти на самому видному місці", - сказав він.

Так він зберігає у робочому кабінеті "меч Джедая". "Інколи просто ним розслабляєшся, коли включаєш його", - додав Холодницький.

https://tsn.ua/politika/holodnickiy-rozpoviv-podro...

 

А.Олексин

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що на нього останні два тижні чиниться тиск. Про це він сказав під час ток-шоу на телеканалі ICTV.

«Останні два тижні на мене чиниться достатньо серйозний тиск і в Україні, і поза межами, щоб я визнав, що є люди, а також сектори в державі, які мають бути поза наглядом за законністю», - поскаржився глава ГПУ.

Луценко підкреслив, що допоки працює генпрокурором, то із цим не погодиться. Він також запевнив, що не тримається за свою посаду. Основним своїм досягненням на посаді керівник ГПУ вважає ліквідацію «системи каральної прокуратури сталінського зразка».

«Я заважаю багатьом, які хочуть жити поза законом. Саакашвілі вважає, що він поза законом. Окремі працівники НАБУ вважають, що їх не можна перевіряти. І там, і там моє завдання – притягувати людей до закону», - резюмував Луценко.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2362456-lu...

 

А.Олексин

Сначало рыло нахуй, а потом все решать правовым путем!

 

арера

Ірина Луценко внесе в Раду законопроект про зміни до закону про НАБУ

Нардеп України та представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко планує цього тижня внести до парламенту законопроект про внесення змін до закону про НАБУ для зняття протиріч у роботі цього органу. Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Кажу шановному директорові (НАБУ Артему Ситнику), у тебе є дозвіл суду на зняття інформації з 17 абонентів мобільного зв'язку, а зняв ти зі 114, а значить майже зі 100 осіб ти зняв інформацію незаконно, що – порушення конституційних прав і взагалі-то кримінальна відповідальність, давай це владнаємо", – сказав генпрокурор.

Луценко також запевнив, що Ситник відмовився від пропозиції розібратися у ситуації. За словами глави ГПУ, те саме стосується і невиконання вимоги закону про набір працівників НАБУ за результатами відкритих конкурсів.

"Міняйте закон, але не порушуйте його. 4 місяці йде ця розмова. На цьому тижні скористаюся своїм сімейним станом. Моя дружина, народний депутат Луценко, внесе всі необхідні зміни, щоб припинити цю дискусію, якщо цього не змогли зробити ті 10 депутатів, які пікетують мій будинок", – сказав генпрокурор.

https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

 

А.Олексин

Щось сьогодні тонер неякісний підвезли. Простирадла зовсім жалюгідні за розміром.

 

nataniel

Ответ на сообщение пользователя nataniel показать

Щось сьогодні тонер неякісний підвезли. Простирадла зовсім жалюгідні за розміром.

))))))))

 

maxx

Мапа сайту Повна версія Оновити