Мапа сайту Повна версія
Зробити ставку з мобільного
"Реал" - володар Суперкубку УЄФА-2022
Автор: Олександр Забарило

Фінляндія. Гельсінкі. Олімпійський стадіон.
"Реал" (Мадрид, Іспанія) - "Айнтрахт" (Франкфурт-на-Майні, Німеччина) 2:0
Голи: Алаба, 37, Бензема, 65
"Реал": Куртуа, Карвахаль (Рюдігер, 85), Мілітао, Алаба, Менді, Каземіро, Модріч (Родріго, 67), Кроос (Чуамені, 85), Вальверде (Камавінга, 76), Віні Жуниор (Себальйос, 85),  Бензема
Тренер: Карло Анчелотті
"Айнтрахт": Трапп, Туре (Аларіо, 70), Тута, Н'Діка, Кнауфф, Ленц, Роде (Гьотце, 58), Сов, Ліндстрем (Коло Муані, 58), Камада, Сантос Борре
Тренер: Олівер Гласнер
Попередження: Аларіо, 90+2

{{widget:lineup:16940}}

Мадридський "Реал" здобув восьмий трофей під керівництвом видатного італійського тренера Карло Анчелотті. Цього разу "бланкос" виграли Суперкубок УЄФА, впевнено перегравши франкфуртський "Айнтрахт" з рахунком 2:0. Діючий переможець Ліги чемпіонів був безумовним фаворитом поєдинку в Гельсінкі і, зрештою, підтвердив свій статус.

"Орли" на початку матчу провели дві шикарні контратаки, які завершували ударами Єспер Ліндстрем та Даіті Камада, але в обох випадках "Реал" звично виручив Тібо Куртуа. Згодом мадридці відповіли своїми гострими атаками. Двічі воротам німців погрожував Віні Жуніор. В першому випадку свою команду виручив центральний захисник Тута, а потім класний сейв вдався Кевіну Траппу. Зразу після цього "Реал" повів у рахунку. Після розіграшу кутового Бензема виграв боротьбу у захисників, але акцентованого удару у Каріма не вийшло. Втім, в ситуації краще і швидше за суперників зорієнтувався Каземіро, котрий виконав результативну скидку на Давіда Алабу, якому залишалося переправити м’яча у порожні ворота.

Читайте также: Суперкубок УЄФА. "Реал" - "Айнтрахт" - 1:0, Алаба відкриває рахунок (Відео)

За кілька хвилин після першого голу Карім Бензема мав чудову нагоду, щоб подвоїти перевагу Мадриду, але француз з вигідної позиції вгатив трохи мимо цілі. Свого кращий бомбардир Ла Ліги та Ліги чемпіонів 2021-22 досяг вже у другому таймі. На 65-й хвилині "бланкос" провели фірмову флангову атаку з вмиканням Віні Жуніора. Бразилець отримав м’яча на хід, змістився з флангу до центру і викотив передачу під удар Бензема – Карім в дотик з правої пробив повз Траппа. Таким чином Бензема вийшов на чисте друге місце серед найкращих бомбардирів "Реалу" всіх часів, випередивши Рауля. Тепер на його рахунку 324 голи за королівський клуб. Попереду ж лише неповторний Кріштіану Роналду з 450 м’ячами.

Отримавши комфортну перевагу в рахунку, команда Анчелотті спокійнесенько довела справу до логічного завершення. 2:0 – "Реал" вп’яте виграє Суперкубок УЄФА і зрівнюється за цим показником з "Барселоною" та "Міланом".

Читайте также: Суперкубок УЄФА. "Реал" - "Айнтрахт" - 2:0, гол Бензема (Відео)

Поделитесь:
Мапа сайту Повна версія Оновити